Asist. Univ. Dr. Alina ȘTEFĂNESCU

Asist. Univ. Dr. Alina ȘTEFĂNESCU

Asist. Univ. Dr. Alina ȘTEFĂNESCU

Autor a numeroase articole și studii științifice în domeniul hemodializei și dializei peritoneale la câini și pisici, atât în reviste naționale cât și internaționale, cu un doctorat susținut în anul 2020 în același domeniu, cu titlul “Contribuții privind îmbunătățirea protocoalelor de hemodializă la câine”.

Lector, din anul 2017, în cadrul mai multor workshop-uri și Congrese naționale de specialitate și este Secretarul Societății Române de Nefrologie Veterinară HEMODIALIVET.
În anul 2019, a urmat un internship de 3 luni la Universitatea de Medicină Veterinară din Pisa, departamentul de Nefrologie și Urologie, unde a avut ca scop principal studiul protocoalelor de hemodializă și plasmafereză la animalele de companie.

În perioada 2020-2022, urmat cursurile Academiei de Hemodializă din cadrul Universității UC DAVIS din California, SUA.
Co-autor al primei cărți de dializă peritoneală veterinară din Europa, editată în două limbi și vândută în 22 de țări, pentru care a câștigat premiul Academiei Române.
De asemenea, din anul 2022, este Secretarul Asociației Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie din România, AMVAC/RoSAVA.
Medic veterinar în cadrul clinicii Patrupet și cadru didactic la USAMVB, Facultatea de Medicină Veterinară București, disciplina de Urgențe.