Chirurgia la animalele de companie

Când este necesară o intervenție chirugicală pentru patrupedul tău?

Chirurgie veterinara Patrupet

Sterilizarea sau castrarea patrupezilor pot părea proceduri chirurgicale de rutină dar, de cele mai multe ori, uităm faptul că acestea reprezintă intervenții chirurgicale cu anestezie generală. De cele mai multe ori, intervențiile chirurgicale sunt utilizate și pentru tratarea unor afecțiuni mai grave, cum ar fi de exemplu, eliminarea unor tumori, sau rezolvarea obstrucțiilor intestinale.

În situații de urgență, atunci când companionul tău a suferit o traumă sau un accident, intervenția chirurgicală poate repara fracturi, leziuni interne sau ale țesuturilor, salvând astfel viața prietenului tău blănos.

Chirurgie veterinara

Pregătirea patrupedului pentru o intervenție chirurgicală

Pentru intervențiile chirurgicale planificate, medicii noștri veterinari specializați îți vor oferi indicații clare, inclusiv restricții de alimentație cu maximum 12 ore înainte de procedură.

Anestezia generală implică anumite riscuri, de aceea medicul chirurg va recomanda anumite investigații pentru siguranța patrupedului, cum ar fi un set complet de analize, pentru a evaluare a stării generale de sănătate. După caz, pot fi necesare o evaluare imagistică (ecografie sau radiografie) și un consult cardiologic.

Chirurgie veterinara

Ce se întâmplă în timpul și după intervenția chirurgicală?

Pe durata intervenției chirurgicale, patrupedul tău este sedat, intubat și monitorizat constant. Medicul anestezist va fi prezent în permanență, asigurându-se că tensiunea arterială, frecvența cardiacă și oxigenarea sunt în parametri optimi.

După încheierea intervenției chirurgicale, patrupedul tău va fi atent monitorizat în perioada postoperatorie, de către o echipă medicală dedicată și va primi medicamente analgezice și tratamentul prescris de către medicul specialist coordonator, pentru a asigura o recuperare rapidă și cât mai confortabilă.

Chirurgie veterinara

Ce tipuri de intervenții chirurgicale oferim?

Efectuăm o gamă largă de intervenții chirurgicale, inclusiv sterilizare/castrare, proceduri stomatologice, intervenții de chirurgie oncologică pe cavitatea abdominală și toracică, la nivel cutanat, intervenții pe tubul digestiv, colecistectomii, intervenții pe aparatul urinar (nefrectomii, nefrolitotomii, ureterolitotomii, cistotomii, uretrostome) și cezariene.

Ne asigurăm că fiecare procedură este efectuată cu grijă și în siguranță pentru patrupedul tău.

De ce să alegi clinica veterinară Patrupet

Echipa noastră de medici specialiști, cu vastă experiență în chirurgie și anesteziologie, utilizează echipamente de ultimă generație, în săli de operație moderne, dotate la cele mai înalte standarde. Asigurăm astfel cele mai bune condiții pentru intervențiile chirurgicale și o atenție constantă pentru confortul și recuperarea rapidă a patrupedului tău.

Listă prețuri chirurgie

Montare cateter dializă peritoneală1000-2000 lei
Montare cateter hemodializă500-1000 lei
Montare tuburi și dispozitive500-3500 lei
Chirurgie țesuturi moi2500-7500 lei
Chirurgie oncologică2500-7500 lei
PCCL2500-3500 lei

Testimoniale clienți

Întrebări frecvente

  • În cazul intervențiilor ușoare și fără complicații, cum este sterilizarea / castrarea, recuperarea este rapidă și îți poți lua companionul acasă, în aceeași zi.

    Pentru intervențiile complexe, patrupedul poate rămâne internat 24-48 h, pentru monitorizare și tratament.

  • Operația este un eveniment stresant pentru pacienți, iar recuperarea presupune terapie specializată în liniște și necesită odihnă, iar vizita proprietarului îi poate provoca agitație. Recomandarea noastră este să aștepți ziua următoare pentru vizită.

  • În general, patrupedele pleacă din clinică cu un guler special, care le împiedică să ajungă la zona operată și să desfacă firele de sutură. Îți recomandăm să păstrezi indicația medicilor clinicii noastre, referitor la perioada de menținere a gulerului.

  • După o intervenție chirurgicală, patrupedul tău poate prezenta disconfort în zona abdominală, din cauza anesteziei, care încetinește mișcarea stomacului și a intestinelor. Este normal să bea apă, dar să refuze mâncarea în primele zile.

  • Dacă prezintă disconfort după operație, vei observa că este agitat, plânge, se linge excesiv și reacționează agresiv, daca îl atingi în zona operată. La externare ,medicul veterinar îi va prescrie analgezice și vei primi recomandări clare de administrare a acestora, pentru a elimina disconfortul patrupedului tău.