Laborator de analize veterinare

De ce sunt importante analizele de laborator pentru patrupedul tău?

Chirurgie veterinara Patrupet

Analizele de laborator reprezintă o metodă sigură, eficientă și non-invazivă de prevenție, prin monitorizarea stării generale de sănătate a patrupedului tău. În cazul în care companionul tău este sănătos, medicul veterinar îți va recomanda efectuarea unui set complet de analize anual, pentru detectarea timpurie a eventualelor afecțiuni, sau carențe, pe care le poate dezvolta. În plus, pacientul poate suferi de diverse boli, fără prezența evidentă a unor simptome, cum este de exemplu boala renală timpurie. Astfel, diagnosticarea acestora, din timp, poate salva viața patrupedului tău.

Când sunt recomandate analizele de laborator?

Înaintea unei intervenții chirurgicale programate, chirurgul veterinar va solicita analize de laborator, pentru siguranța animalului și administrarea unei medicații corespunzătoare, înaintea, în timpul și după operație. Aceeași recomandare poate fi necesară înainte de efectuarea unei proceduri terapeutice complexe, cum este hemodializa, dar și înainte de investigații, care implică sedarea pacientului, cum ar fi endoscopia, sau detartrajul.

Dacă patrupedul tău are simptome precum lipsa apetitului, vărsături, apatie, slăbiciune, febră, gingii palide, fără îndoială că analizele de laborator sunt indicate, pentru o imagine clară asupra stării generale. Medicul veterinar poate evalua astfel, nivelul de deshidratare, anemia, prezența unor infecții, sau răspunsul sistemului imunitar.

Ce fel de analize poți face în laboratorul clinicii Patrupet?

Laboratorul Patrupet este echipat cu aparatură bazată pe tehnologie AI, care permite efectuarea de examene complexe și amănunțite de sânge (hematologie, biochimie), urină (sumar, sediment și urocultură), teste de biologie moleculară (PCR) pentru detectarea prezenței unor virusuri, bacterii sau paraziți, sau efectuarea unui profil nefrologic avansat, care identifică instalarea timpurie a bolii renale cronice.

Toate acestea sunt completate de teste imunologice, determinare de biomarkeri cardiaci și teste de grup de sânge, atât la câini, cât și la pisici.

De ce să alegi clinica veterinară Patrupet

Laboratorul nostru este echipat cu aparatură de ultimă generație bazată pe inteligență artificială (AI), care permite efectuarea de analize complexe și precise, oferind rezultate rapide și corecte. Utilizarea tehnologiei avansate accelerează procesul de diagnosticare și îmbunătățește acuratețea rezultatelor, esențială pentru identificarea timpurie a bolilor și inițierea tratamentului potrivit. Oferim o gamă variată de analize de laborator, acoperind toate nevoile de diagnosticare. În plus, toate procedurile sunt efectuate într-un mediu prietenos, asigurând confortul patrupedului tău. Dacă toate acestea nu te-au convins, mai adăugăm și faptul că laboratorul nostru beneficiază de personal pregătit continuu și dedicat acestui serviciu.

Listă prețuri analize de laborator

Analize urină30-500 lei
Analize biochimie sanguine15-500 lei
Analize hematologice50-250 lei
EPOC300 lei
PCR250-1200 lei
Analize fecale50-450 lei
Analize fluide patologice50-500 lei
Analize citologice50-500 lei
Analize histopatologice100-500 lei
Analize uroliți100-500 lei
Test grup feline / canide150 lei
Hormoni100-500 lei
Teste coagulare (pT, aPTT)300 lei
Teste speciale30-300 lei

Testimoniale clienți

Întrebări frecvente

  • Medicul veterinar îți va face câteva recomandări simple, precum evitarea efortului fizic intens și oprirea consumului da hrană, cu cel puțin 8 ore înainte de recoltarea probelor de analize.

  • În general, la animalele de companie tinere și fără afecțiuni diagnosticate, este necesară efectuarea unui set complet de analize, o dată pe an, în timp ce pentru pacienții seniori, recomandarea este de 2, până la 4 ori pe an.

  • Recoltarea probelor este minim invazivă și nu provoacă o durere semnificativă. Medicul veterinar se va asigura că patrupedul tău se simte confortabil pe durata procedurii.

  • Dacă observi simptome precum lipsa apetitului, vărsături, apatie sau febră, este indicat să consulți un medic veterinar. Acesta va evalua starea generală a animalului și va decide dacă sunt necesare analize de laborator.

  • Pentru a asigura o experiență cât mai eficientă și confortabilă pentru patrupedul tău, este recomandat să faci o programare.

  • Timpul de așteptare pentru rezultatele analizelor poate varia în funcție de tipul de teste efectuate. În general, majoritatea rezultatelor sunt disponibile pe loc, sau în maximum în 24 - 48 de ore.